Szentendrét újra lendületbe kell hozni – sajtóközlemény

Bemutatkozott a Fidesz-KDNP szentendrei polgármesterjelöltje

A Fidesz-KDNP szövetség Verseghi-Nagy Miklóst, a Semmelweis Egyetem operatív főigazgatóját indítja polgármesterjelöltként Szentendrén. A jelölt keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a városvezetésnek új lendületet kell adni ahhoz, hogy a település ismét visszanyerhesse vezető szerepét a régióban.

A polgármesterjelölt emlékeztetett, hogy az eddigi vezetésnek sikerült elkerülnie a legrosszabbat a város anyagi ellehetetlenülését, de ez szükségszerűen együtt járt azzal, hogy a település működtetésének más területeire kevesebb figyelem jutott. Verseghi-Nagy Miklós kijelentette, hogy megérett az idő a változásra, és új lendületet kell adni Szentendrének.

A polgármesterjelölt terveiről szólva leszögezte, hogy mindenekelőtt át kell világítani az önkormányzat jogi és pénzügyi kötelezettségvállalásait, hogy tiszta képet kapjanak az erőforrásokról.

Tervei között említette a hatékonyabb hivatali ügyintézés, az ügyfélbarát, szolgáltató önkormányzat kialakítását, a döntéshozatalt bénító bürokratikus folyamatokat egyszerűsítését.

Az infrastruktúra-fejlesztésekről szólva Verseghi-Nagy elmondta, hogy Szentendrének új utakra, járdákra, megújult csatornahálózatra, parkokra, játszóterekre van szüksége. Ugyanakkor megjegyezte, hogy „a következő ciklusban csak olyan fejlesztésbe vágunk bele, ami erőforrásainkból kigazdálkodható és hosszú távon is fenntartható.”

„Az önkormányzat ajtaját ismét ki kell nyitnunk a szentendre minden polgára előtt” – mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki hozzátette, a városvezetés csak úgy működhet jól, ha nyitott az szentendreiek javaslataira, és meghallja a kisebbségi és civil szervezetek, a nemzetiségek, az egyházak, a kultúra és a gazdaság szereplőinek szavát.

A jelöltet bemutató Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy a választópolgárok érdekei és a települések jövője helyett a baloldal ismét kisstílű hatalmi alkukkal van elfoglalva. Mint mondta „eddig azt hittük, hogy a 2009-es miniszterelnök-jelölti „casting” megismételhetetlen, de most azt látjuk, hogy nemcsak megismételhető, de felül is múlható”. Elmondta, hogy ez a folyamat nemcsak budapesti, hanem országos jelenség is egyben, jó példa erre Szentendre városa is, ahol az ellenzéknek még mindig nem sikerült jelöltet állítani. Kijelentette, hogy „a Fidesz ezzel szemben azt szeretné, hogy az egyéni érdekek által vezérelt, túlélésről szóló ellenzéki alkuk helyett az önkormányzati választások a helyi ügyekről, s az egyes települések jövőjéről szóljanak”.

Verseghi-Nagy Miklós személyében a Fidesz helyi csoportja – az országos választmány elnökségének döntésével összhangban – a lehető legalkalmasabb jelöltet találta meg a feladatra” – tette hozzá a képviselő.

Fidesz Csoport, Szentendre

Reklámok