Alakuló ülés és eskütétel a Városházán

kt

2014. október 22-én szerdán tartotta Szentendre Város képviselő-testülete az ünnepélyes alakuló ülését a városházán. Letette esküjét és átvette megbízólevelét Verseghi-Nagy Miklós polgármester és a többi megválasztott képviselő. Alpolgármesternek a következő ciklusra Petricskó Zoltánt, Gyürk Dorottyát és Török Balázst választották. Verseghi-Nagy Miklós az eskütétele után székfoglaló beszédét mondott:

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Először is, köszönettel tartozom a választópolgároknak, akik szavazatukkal kifejezték azt, hogy fontos számukra Szentendre jövője. Köszönettel tartozom a bizalomért, amely megnyilvánult a választás eredményében.

Mindenekelőtt szeretném leszögezni, ahogy azt a választás estéjén is elmondtam, hogy teljes elköteleződéssel, tisztességgel és alázattal, minden tudásommal és szakértelmemmel a város lakóit fogom szolgálni, és a város fejlődését fogom előmozdítani a következő 5 évben.

Ebben a munkában számítok elsősorban a képviselő-testület minden tagjára, minden képviselő, illetve képviselő-csoport közreműködésére, a hivatal és a teljes városi intézményrendszer dolgozóira, és minden tenni vágyó, jószándékú szentendrei polgár segítségére. Hiszek a csapatmunkában, szakmai pályafutásom minden eddigi állomásán csapatban dolgoztam, a közösség erejében bíztam.

Ezt fogom tenni most is.

Meggyőződtem róla, ezért biztos vagyok benne, hogy a most megválasztott 15 fős képviselő testület minden tagja elkötelezett a város fejlődéséért, és összefogással nagy dolgokra lehetünk képesek.

Hova szeretnénk eljutni 5 év alatt? Egy olyan Szentendrét építünk, amely az itt élők számára otthonos, amely a hétköznapokban igazodik a lakók gyakorlati igényeihez, elvárásaihoz. Egy olyan Szentendrét építünk, amely vonzó, amelyre mi szentendreiek büszkék vagyunk, amely kulturális program-kínálatában, a kikapcsolódás, feltöltődés, közösségi programok tekintetében adottságaihoz méltó, amelyet a közösség alkotó energiájára építve, annak segítségével közösen lendületbe hoztunk.

Minden okunk megvan arra, hogy magasra tegyük a lécet. Szentendre a tehetségek városa. Olyan tehetséges emberek városa, akik dolgozni szeretnének a városért.

Tudjuk, hogy mi a feladatunk. Először is, a hivatal jogi és pénzügyi átvilágítását követően lezárjuk a választópolgárokat nyugtalanító, nyitottan hagyott kérdéseket. Az első lépéseket haladéktalanul megtesszük a felelős gazdálkodás, a tiszta és rendezett közterületek, a megújuló lakókörnyezet, a gyors ügyintézés, a gondoskodó város, a pezsgő kulturális élet kialakításának érdekében. Rövidtávú feladataink egyértelműek, világosak.

Emellett azonban meg kell kezdenünk a ciklusokon átívelő, hosszútávú stratégia átgondolását is. Ebben a folyamatban elengedhetetlen, hogy a lehető legszélesebb társadalmi egyeztetés, valódi párbeszéd során kialakított elképzeléseket öntsünk formába. Megtapasztaltam, ezért hiszek és bízok a szentendrei közösség alkotó erejében. Tudom, hogy ha közösen alakítjuk ki a hosszútávra szóló elképzeléseket, akkor még inkább magunkénak fogjuk érezni, és még jobban fogjuk szeretni ezt a várost.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szentendre vitorláshajója készen áll az indulásra. A széljárás kedvező. Az itt ma esküt tevő 15 fős legénység irányba állítja a kormányrudat, és felhúzza a vitorlát, a hajó pedig bátran és magabiztosan szeli majd a hullámokat.

Munkákhoz kérem Isten áldását, és minden szentendrei polgár támogatását.

Köszönöm a figyelmet!

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: