Megújult a Mókus-híd a Bükkös-patakon

Karácsony előtti véghajrában, dec. 23-án adta át ünnepélyes keretek között Verseghi-Nagy Miklós polgármester az új Mókus-hidat.

Az eredeti Mókus-híd példamutató civil összefogással készült el még 2000-ben, de az idő vasfoga és a Bükkös-patak többszöri áradása annyira megrongálta a hidat, hogy életveszélyessé vált. A hidat a VSZ nzrt. bontotta el és az új híd elkészüléséig egy ideiglenes vashíddal pótolták a gyalogos átkelési lehetőséget a Bükkös-patakon. Az időjárás azonban továbbra is kedvezett a munkálatoknak, mert a december első heteiben tapasztalható hatalmas esőzések miatt a megáradt patak elsodorta az ideiglenes hidat, így az ár levonulásáig az átjárási lehetőséget nélkülözni voltak kénytelenek az arra járó gyalogosok.

Az új hidat az Önkormányzat megrendelésére a Sokon kft. készítette el, melyet egy hatalmas daruval december 22-én emeltek be az eredeti helyére, így az eredeti tervek szerint még Karácsony előtt birtokba vehették a városlakók a régi-új hidat.

Az ünnepi hídavatáson Zakar Ágnes, önkormányzati képviselő és Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere mondott köszöntőt. A polgármester kiemelte, hogy a Mókus-híd az élő tanúja a városi összefogásnak, ami nemcsak a két partot fogja össze, hozza közelebb, hanem mindenkit, akik részt vettek a munkálatokban. A híd ünnepi avatásán Verseghi-Nagy Miklós, Zakar Ágnes és Kolozs János, főmérnök közösen vágták át a nemzeti színű szalagot a hídon, melyet rögtön az avatást követően a jelenlévő városlakók birtokukba vehettek. „Köszönet mindezért az eredeti hídállítóknak, és a mostani hídépítés elvégzőinek is. Köszönöm, hogy célkitűzéseim végrehajtásában ilyen sok segítségem akadt. Tovább erősödött bennem a hit, hogy együtt vagyunk képesek építeni, szépíteni, vagy akár hidat állítani.”-mondta Verseghi.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: