Nyílt levél Fülöp Zsoltnak

a Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület Elnökének

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam!

Amikor alig néhány hónappal ezelőtt megalakítottuk a város új önkormányzatát és letettük képviselői eskünket, arra tettünk fogadalmat, hogy minden erőnkkel és tudásunkkal a város és az itt élők javát szolgáljuk. Választóinknak azt ígértük, hogy megvalósítjuk azokat a terveket, amiért a képviselőtestületbe küldtek minket.

Én azok közé tartozom, akik állják a szavukat. Tartottam a szavam akkor is, amikor a frakcióknak egy új szemléletű, az együttműködésen alapuló önkormányzati munkát ígértem. Ennek jegyében vezettem be a testületi ülések előtti állandó egyeztetőfórum lehetőségét, ahol a döntések előtt minden képviselő kellő mélységben szerezhet információkat egy-egy ügy hátteréről.

Örömmel láttam, hogy kezdeményezésemet minden képviselő csoport pozitívan fogadta, és a szentendreiek visszajelzései is arról győztek meg, hogy jól döntöttem, amikor viták helyett együttműködést ajánlottam a frakcióknak.

Tisztelt Képviselőtársam!

Bizonyára egyetértünk abban, hogy az együttműködéshez két fél szükséges. Úgy nem tudunk egyről a kettőre jutni, hogy miközben én a kezemet nyújtom Önnek, aközben frakciótársa, Kubatovics Áron hátba szúr engem és a nyilvánosság előtt rossz színben tünteti fel a Fidesz-frakció képviselőit és Önt is.

Mert csak így tudom értelmezni Kubatovics úr kirohanását, melyet a TÉSZ honlapján tett, ahol a december 11-ei ülésünkről úgy fogalmazott, hogy ott „három, komolyabban aggályos előterjesztés volt, melyeket természetesen a FIDESZ-es többség elfogadott.”

Tisztelt Elnök Úr!

Ezek a szavak nem az összefogásról és nem Szentendréről szólnak. Ezek a gondolatok nem a jövőbe vezetnek, hanem a visszahúznak minket a múlt szövevényes vitáinak világába. Ezek a mondatok Önökről, Kubatovics Áron képviselőtársukról, és az Önök civil szervezetén belül uralkodó belső ellentétekről szólnak.

Hiszen miközben Kubatovics úr az általa rossznak vélt döntések miatt a Fidesz-többséget kárhoztatja, aközben elítéli saját frakciótársait is. Igen, elítéli Önt, tisztelt Elnök úr, és Fekete János urat is, akik a TESZ részéről a három kérdésben ketten együtt három igennel és három tartózkodással szavaztak, vagyis az együttműködés szellemében és a város érdekeit szem előtt tartva egyszer sem mondtak nemet.

Tisztelt Elnök Úr!

Önök megfontolt döntéseket hoztak, amit saját képviselőjük a nagy nyilvánosság előtt, számomra érthetetlen okból kérdőjelezett meg. Ezt Önöknek házon belül kell tisztázniuk. Kubatovics Úr magatartása azonban megítélésem szerint a képviselőtestületben kialakult konstruktív, közös munkát is komolyan akadályozhatja, ami nem szolgálja a szentendreiek javát, és ami miatt kénytelen vagyok szót emelni.

Kérem Elnök Urat, hogy szíveskedjen állást foglalni abban a kérdésben, hogy a TESZ kíván-e pártpolitikai szempontok fölé emelkedve, a város érdekében együttműködni a város vezetésével, vagy továbbra is a városvezetés és a Fidesz frakció lejáratását helyezi célként a város érdekei elé?

Őszintén remélem, hogy az együttműködés feltételeit közösen meg tudjuk teremteni, és a jövőben valóban a Város érdekében tudunk közösen tevékenykedni!

Tisztelettel: Verseghi-Nagy Miklós polgármester

Advertisements

1 hozzászólás a következőhöz: “Nyílt levél Fülöp Zsoltnak

1. Visszajelzés: Szentendre a Dietz-éra után: leléptetett polgármester, félmilliárdos tartozás | atlatszo.hu