Mit akarnak a szentendreiek?

Tisztelt Szentendreiek!

Az elmúlt hetekben párbeszédre hívtam Önöket. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen Szentendrét képzelnek el maguknak.

Milyen városban akarnak élni és mik azok a fő irányok, amiket Önök a városfejlesztés során leginkább szem előtt tartanának.

Sokakkal személyesen sikerült szót váltanom, többen az interneten keresztül küldték el javaslataikat és rengetegen voltak, akik a konzultációs kérdőívet használták arra, hogy elmondják véleményüket.

Köszönöm, hogy részt vettek a városstratégia alapjainak lerakásában, éltek a lehetőséggel, egyértelművé és világossá tették, hogy mit akarnak a szentendreiek:

Erős civil közösségeket, mert egy város igazi ereje a közösség erejében rejlik.

Biztonságos várost, mert a szentendreieknek joguk van biztonságban élni, és joguk van ahhoz, hogy lakókörnyezetükben rend legyen.

Valódi vezető szerepet a régióban, mert Szentendrének minden adottsága megvan ahhoz, hogy a kistérség gazdasági és kulturális centruma legyen.

Fejlődő várost, ahol egy átgondolt és előrelátó városfejlesztési koncepció egyenlő eséllyel kezeli a városrészeket.

Zöld Szentendrét, ahol az infrastrukturális fejlesztések során a városvezetés maximálisan figyelembe veszi a természeti értékek védelmét.

A készülő városstratégia fő fejezeteit, hangsúlyos elemeit már sikerült meghatároznunk. A munka következő szakaszában azt fogjuk feltérképezni, hogy helyi szinten milyen feladatokat kell megoldanunk ahhoz, hogy a fenti célok teljesülhessenek.

Február 24-től képviselőtársammal minden városrészbe ellátogatunk, ahol szűkebb lakókörnyezete megoldásra váró problémáiról is szót válthatunk. Kérem, látogasson el városrészi fórumainkra Ön is, és folytassuk a párbeszédet Szentendréért.

113_15_KMH_PARBESZEDSZENTENDREERT_HIRDETES

 

2015.02.23.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: