Útfelújítás önkormányzati támogatással

Március 11-én Zakar Ágnes képviselőtársammal a Parola étteremben folytatjuk a városrészi konzultáció sorozatot. Azért találkozunk személyesen is a szentendreiekkel, hogy meghallgassuk véleményüket Szentendre jövőjével kapcsolatban.

Fontos ez, hiszen az itt élők javaslatai beépülnek a május végén elkészülő városstratégiába.

A fórumok előtt mindig hagyok időt magamnak arra, hogy felkészüljek a találkozókra, és összegezzem az eddigi fórumok tapasztalatait. A visszatekintés és az elhangzottak újragondolása azért is hasznos, mert bizonyos dolgokra új szemszögből tekinthet az ember, ami új megoldási javaslatokat is felszínre hozhat.

Az eddigi találkozóinkon például rendre visszatérő elem volt az utcák állapota. Valahol a kocsiutat kellene kátyúzni, máshol a járda járhatatlan, és van olyan városrész, ahol mind a kettő javításra szorul.

Városvezetőként tudom, hogy ez minden településen kiemelt probléma, de azt is megértem, hogy a szentendreieket ez nem vigasztalja, hiszen mindenkinek a maga baja az első és a legnagyobb.

Mi lehet a megoldás?

Ahogy végigpörgettem az eddigi fórumokon elhangzott felszólalásokat, arra jöttem rá, hogy a kulcsot maguk a szentendreiek jelentik.

Ahogy a hozzászólók sorolták az egyes városrészek problémáit és a megoldás irányába tett javaslataikat, szinte mindig hozzátették, hogy a megvalósításhoz akár saját munkájukkal vagy anyagiakkal is hozzájárulnának, csak „induljon már el valami”.

Ez a különleges hozzáállás, a szentendreiek tenni akarása adta az ötletet. Ha társasház-szigetelésre, csatornázásra lehet pályázatot kiírni, akkor miért ne tehetnénk ezt meg a saját kezelésben lévő útjainkkal.

Az elgondolás szerint a nem gyűjtőútnak minősülő útszakaszokat 50 százalékos önkormányzati támogatással újíthatná fel az utcaközösség.

A kollégáim már dolgoznak a részleteken és a hamarosan a képviselőtestület elé terjesztem a javaslatot, hogy végre „elinduljon az a valami”.

20150306_mandula

 

2015.03.11.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: