Családbarát önkormányzat

20150515_családbarát_munkahelyFeleségemmel négy gyermeket nevelünk. Négy gyerek mellett nekünk szülőként különösen nagy kihívás megtalálni a család és a munkahely közötti összhangot. Mi is számtalanszor átéltük a „munka vagy család” dilemmát: amikor bizony az egyik vagy másik rovására kellett egy-egy nehezebb élethelyzetre megoldást találnunk. De dolgoztunk olyan munkahelyeken is, ahol különböző programokkal segítettek megteremteni az összhangot a munka és a családi élet között.

A kutatások azt mutatják, hogy a családbarát munkahelyeken nemcsak a légkör kedvezőbb, hanem a kreativitás és a teljesítmény is nagyobb, hiszen a munkavállalóknak nem kell például amiatt idegeskedniük, hogy nem érnek oda a gyerekért az óvodába. Egy családbarát szempontokat érvényesítő munkahely esetében ez nem probléma. Ha valakinek korábba kell elmennie, megteheti, a lényeg, hogy a rábízott feladatokkal időre elkészüljön. Sőt, egyes helyeken már arra is van példa, hogy még csak rohanni sem kell, hiszen a gyerekekkel a munkahelyen belül kialakított óvodában foglalkoznak.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Magyarország még gyerekcipőben jár ezen a területen. A legtöbb munkaadó még nincs abban a helyzetben, hogy akár rugalmas munkaidő-beosztással vagy az otthoni munkavégzés lehetőségével támogassa a gyermekeket nevelő szülőket. Az első lépéseket azonban ideje megtenni. Ezért is tartom fontosnak, hogy az önkormányzatok, mint a települések legnagyobb munkaadói jó példával járjanak elöl és lehetőségeikhez mérten segítsék a családbarát megoldások meghonosítását a munkahelyeken.

A szentendrei önkormányzat eddig is támogatta a gyermekeket nevelő dolgozóit, de vannak még feladataink ezen a téren is. Fel kell mérnünk, hogy melyek azok a munkakörök, amelyek leginkább rugalmassá, családbaráttá tehetők; szeretnénk aktívabb kapcsolattartást kialakítani a gyesen lévő munkavállalóinkkal, annak érdekében, hogy gördülékenyebb legyen visszatérésük a munkába; valamint terveink között szerepel a dolgozók gyermekei szárára a nyári felügyelet biztosítása és a családi nap bevezetése is. Ezért adtuk be pályázatunkat az Emberi Erőforrások Minisztériumához, ahol sikerrel szerepeltünk, önkormányzati kategóriában elnyertük a Családbarát Munkahely címet, és csaknem kétmillió forintot arra, hogy elképzeléseinket megvalósíthassuk.20150515_családbarát_munkahely3

Hangsúlyozom azonban, hogy ezeknek a lehetőségeknek a bevezetése nem elsősorban anyagi kérdés. Mindenekelőtt a szemléletünkön kell változtatni, és fel kell ismernünk, hogy munkavállalóink elégedettségének növelése olyan befektetés az önkormányzat jövőjébe, amely jobban teljesítő, elkötelezett, munkahelyüket és munkájukat szerető dolgozókat eredményez. S mindez végső soron az egész város közössége számára jár előnyökkel, ami a gördülékeny, ügyfélbarát kiszolgálásban és a hozzánk forduló polgárok mindennapi problémáira való nagyobb odafigyelésben ölthet testet.

20150515_családbarát_munkahely6

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: