Vizes ügyeink

Minden sportlétesítmény fenntartása, egyesületeink támogatása a várost, a közös kasszánkat terheli. A V8 esetében mindez hatványozottan igaz, hiszen a város és az uszodát építtető cég között évekkel ezelőtt megköttetett előnytelen szerződés olyan költségeket rótt a városra, melyet azóta is nyögünk. Bíztató azonban, hogy lehetőségünk van pénzügyi terheinket csökkenteni, hiszen a bíróság első fokon nekünk adott igazat abban a perben, amit az igazságtalan szerződés miatt indítottunk. Jelen állás szerint, a bíróság ítélete alapján az építtetőnek 200 milliót kell visszafizetnie a város kasszájába. Az ítélet fontos és bíztató, azt jelzi, hogy sikerrel folytathatjuk a jogi procedúrát a teljes tartozás behajtásáért.

Az elmúlt hetekben egy másik ügyben is napirendre került az uszoda, ahol ismét gyors és határozott döntésre volt szükség. Az üzemeltető cég olyan elképzelésekkel állt elő, melyek megvalósítása esetén több száz szentendrei és környékbeli gyermek úszás- és vízilabda-oktatása kerülhetett volna veszélybe. Mivel az üzemeltető cég vezetője nem tudta hatástanulmányokkal és meggyőző üzleti tervekkel alátámasztani a döntését, úgy láttam jónak, hogy a döntés azonnali visszavonása mellett kezdeményezem az igazgató felmentését is. Jelenleg tehát mindenki a megszokott rend szerint használhatja az uszodát, de hosszú távon az új ügyvezető egyik legfontosabb feladata lesz egy olyan gazdasági- és üzleti terv kidolgozása, amely partnerségre törekszik a helyi egyesületekkel és biztosítja a létesítmény gazdaságos üzemeltetését.

Büszkék vagyunk az uszodánkra és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy fenntartsuk a sportlétesítményt. Fontos hangsúlyozom ugyanakkor, hogy ezek a döntések elsődlegesen nem a pénzről, vagy a vezetők személyéről szólnak, hanem a közösség érdekéről. Arról, hogy a sportolni vagy kikapcsolódni vágyó szentendreieknek olyan lehetőségeket teremtsünk, ami méltó egy 21. századi településhez. A város lakói számára az uszoda nem lehet teher, hanem a kikapcsolódás, az öröm és a szabadidő tartalmas eltöltésének helyszíne kell hogy legyen. Az intézménnyel kapcsolatos döntéseimben továbbra is ezt fogom elsődlegesen szem előtt tartani.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: