Összefogás határon innen és határon túl

Október 25-én a szentendreiek ismét példát mutattak összefogásból és jóakaratból.

A városból indult Söndörgő együttes jótékonysági koncertjén 1,2 millió forintot gyűjtöttünk össze a kárpátaljai Beregszász-Bulcsú Református Egyházközség javára.

Adományunk a legjobb helyre került. Köszönöm minden támogató segítségét!

Azokat a magyar testvéreinket támogattuk, ahol a szórványmagyarság körében talán a legnagyobb a szükség. És azokon a határon túl élő magyarokon segítettünk, akik a legnagyobb nélkülözésben is mindig kiállnak magyarságukért.

Október 25-én, vasárnap az összetartozást ünnepeltük a határ innenső és túl oldalán egyaránt.

Azon a napon, amikor a szentendreiek zsúfolásig megtöltötték a Pest Megyei Könyvtár színháztermét, hogy összefogjanak és egy jótékonysági koncert bevételével támogassák kárpátaljai testvéreiket, addig Kárpátalján a magyar közösség a szavazófülkékben adta tudtára mindenkinek, hogy a magyarok egységét a politikai akarat sem tudja megbontani.

Itt egy jó hangulatú koncertnek és a bevételekből összegyűlt támogatásnak örülhettünk; ott, Kárpátalján pedig a helyhatósági választásokon aratott magyar siker adott okot az ünneplésre.

Az összefogás sikerre vitte a magyar pártokat a kárpátaljai helyhatósági választásokon, ami a határon túli magyarság megmaradásának és érdekérvényesítésének fontos záloga.

És ha már Beregszász, akkor innen is szívből gratulálok Babják Zoltán polgármester kollégámnak, akik a szavazatok 75 százalékával vezetheti tovább a kárpátaljai várost.

Bízom benne, hogy az egyházközségnek juttatott segítségünk a város és a közösség javát szolgálja majd.

söndörgő7

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: