Másodfokon nekünk adott igazat a bíróság az uszodaperben

Amikor 2014-ben elkezdtük a közös munkát Önök, szentendreiek azzal bíztak meg, hogy legjobb tudásom szerint képviseljem a város érdekeit. Akkor abban is megállapodtunk, hogy a finanszírozási nehézségek ellenére nem hagyjuk veszni az uszodánkat, és nem engedjük, hogy bezárjon az intézmény.

Az uszodánk azóta is több száz szentendrei és környékbeli fiatal úszásoktatását biztosítja, emellett kikapcsolódást nyújt a sportolni, pihenni vágyó közönségnek is. A V8 nemcsak a sportolás és a pihenés, de a kultúra színtere is: az elmúlt időszakban több sikeres kiállítás és közösségi program zajlott az intézményben. Összefogtunk és sokat dolgoztunk azért, hogy a V8-ra ma úgy tekinthessünk, mint a régió vezető vízisport-centrumára.

Az elmúlt évben azonban nem csak az uszodánkért harcoltunk, hanem a város pénzéért is. Az intézmény építése során egy rosszul átgondolt megállapodás következményeként a város több mint félmilliárdos veszteséget szenvedett el. Amikor megbíztak a város vezetésével, azt ígértem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy orvosoljam ezt a tarthatatlan állapotot.

Egy jogkövető önkormányzat számára ilyen esetekben csak a jogi út nyújthat megoldási lehetőséget. Szentendre bízott az igazságszolgáltatásban, és kezdeményezésemre pert indítottunk, hogy visszaköveteljük a véleményünk szerint nekünk járó 585 millió forintot. Örömmel jelenthetem, hogy a nyáron megszületett első fokú ítélet után, amikor még csak kevesebb, mint az összeg felére volt kilátásunk, a jogvitát másodfokon is megnyertük.

A bíróság másodfokon hozott ítélete szerint Szentendrének a teljes visszakövetelt összeg, azaz 585 millió forint jár. Ezen felül a QualiTeam Consult Kft.-nek meg kell fizetnie az összeg után járó kamatokat, valamint a kétmilliós perköltséget is. A jogvitát megnyertük, az ítélet szerint Szentendre követelése jogos. Bízom benne, hogy az alperes sem látja ezt másként, és jogkövető félként mihamarabb végrehajtja a bírósági ítéletben foglaltakat.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: