Nyílt levél Helyes Imrének

a Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület Elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Az elmúlt hónapokban a TESZ részéről számos alkalommal érkezett adatigénylés a Volánbusz Zrt-vel kötött szerződések ügyében, több évre visszamenően. Természetesen a közérdekű adatok iránti igényüket az Önkormányzat teljesíti, ugyanakkor felmerül bennünk a kikerülhetetlen kérdés, hogy a TESZ az adatokat valóban a közérdekre való tekintettel igényli, vagy pedig a vállalat egy volt prominense magánügyében igyekszik eljárni, és egy megalapozatlan és jogtalan kifizetést igyekszik elősegíteni, az adófizetők pénzének kárára?

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az érintett személlyel – aki az Önkormányzattal jogvitában áll – Önök a Városházán szerveznek találkozót, és az Önök által beadott adatigénylések feltűnő párhuzamosságot mutatnak az általa támasztott követelések alátámasztásához szükséges adatokkal.

Nyomatékosan kérem Elnök Urat, hogy tisztázza a helyzetet, válaszoljon arra a kérdésre, hogy kinek az érdekében jár el a TESZ, milyen célra igényli a közérdekű adatokat? A szentendreiek érdekében tevékenykednek Önök, vagy egy partikuláris, magán érdeket igyekeznek kiszolgálni? Mi ennek a motivációja?

Amennyiben Elnök Úr is arra a megállapításra jut, hogy a TESZ-nek az adatok nem a közérdek, hanem egy magánérdek szolgálata miatt szükségesek, úgy kérem, hogy haladéktalanul utasítsa a TESZ Képviselőit és Bizottsági Tagjait, hogy tisztségükből fakadó lehetőségeikkel kizárólag a köz érdekében éljenek, és tartózkodjanak a köz érdekével ellentétes magánérdekek támogatásától!

Megértését és együttműködését előre is köszönöm!

Szentendre, 2015. december 9.

Verseghi-Nagy Miklós
Szentendre Város Polgármestere