Gondoskodó Szentendre

együtt_a_gyerekekértMost vasárnap a város főterén elhelyezett közös adventi koszorúnkon meggyújtjuk majd az utolsó gyertyát is. A várakozás és a felkészülés időszaka véget ér, elcsendesedünk, és aki teheti, családja, szerettei társaságában ünnepli a karácsonyt. Ez a legnagyobb ajándék: együtt lenni azokkal, akiket szeretünk, akik miatt érdemes minden reggel felkelni és belevágni egy újabb napba.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy vannak, akiknek az év legfontosabb ünnepét is nélkülözések között kell tölteniük. Büszke vagyok rá, hogy a szentendreiek az elmúlt hetekben rájuk is gondoltak. Hiszem, hogy egy közösség akkor igazán erős, ha nem hagyja magára a gyengéket, a nélkülözőket és a rászorulókat. Hálás vagyok azért, hogy a szentendreiek idén is megmutatták, hogy a jóakarat és a gondoskodás közösségünk egyik fontos éltető eleme.

Köszönöm, az Izbégi Általános Iskola lelkes tanárainak, a szülőknek és a gyerekeknek az összefogását. Az iskola negyedik éve szervez adventi ajándékgyűjtést a csángó gyerekek javára. Idén is szép számmal gyűltek az ajándékok, bízom benne, hogy mindegyik jó kezekbe kerül, és örömet hoz a rászoruló családoknak.

Köszönöm a sportos szentendreieknek, hogy idén rekordlétszámmal neveztek be a jótékonysági Mikulásfutásra. Az önkormányzat és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület idei rendezvényén több mint 400-an gondolták úgy, hogy rajthoz állnak és nevezési díjaikkal azokat támogatják, akik nehéz helyzetben vannak.

krumpliebédKöszönöm Tolonics Gyula képviselőtársunk lelkes munkáját, aki évek óta nagy odaadással szervezi meg a Szentendrén a hagyományos „krumpliebédet.” Idén is kellemes órákat tölthettünk együtt a központi konyhán, és az egyszerű, de annál finomabb ebéd mellett adományainkkal –amely idén szintén felülmúlta a várakozásokat – a Karitász és a Máltai Szeretet Szolgálat közreműködésével segíthettük a város rászoruló családjait.

Ha úgy érzik, hogy Önök is tehetnek azért, hogy szebbé tegyék mások ünnepét, még most sem késő csatlakozni a jótékonysági akciókhoz. Most vasárnap, a város utolsó adventi gyertyájának meggyújtása után a Városháza dísztermében 176 szentendrei gyermeket és családjukat látjuk vendégül.

A gyerekeknek ünnepi műsorral és névre szóló ajándékokkal készülünk. Az ajándékok beszerzéséhez jól jön minden jólelkű szentendrei segítsége. Amennyiben Ön is szívesen segítene, hozzájárulását a város több pontján kihelyezett adománygyűjtő ládákba helyezheti el. Köszönöm, hogy együtt tehetjük szebbé a szentendrei gyerekek ünnepét!

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: