Adventi gondolatok

Az Advent időszaka számomra a készületet, a ráhangolódást jelenti a Karácsony ünnepére. Be kell vallanom, sosem volt könnyű a megérkezés, bármennyire szeretem a Karácsony hangulatát, a családi együttlétet, a templomi szertartásokat, az ajándékozás örömét, az év vége felé mindig nagyon sok a teendő a munkahelyen, így az ünnepi készülődést sokszor teherként élem meg.

Most, hogy a gyerekeim már nagyobbak, könnyebb a helyzet, az otthoni nagytakarítás, sütés-főzés, készülődés közös feladat, az ajándékozásnál pedig nem a „csomagok sokaságán” van a hangsúly. Együtt készítjük el Advent kezdetén a koszorút, amelyen a gyertyákat az adventi vasárnapokon közösen meggyújtunk, így hangolódva rá lélekben is a Karácsonyra.

A Szentestét hagyományosan szűk családi körben ünnepeljük, a szülőkkel, testvérekkel, unokatestvérekkel Karácsony első- és másodnapján jövünk össze. Nagy ilyenkor a sürgés-forgás, hiszen hál’ Istennek a szüleim, és anyósom,apósom is köztünk vannak, s az én és a feleségem oldalán is tizennégy-tizennégy unokával büszkélkedhetnek, így ezek az összejövetelek egy érettségi találkozó létszámával vetekszenek.

0O3A4102_1Tavaly ősz óta a karácsonyi időszaknak egy új arcát is megismertem, miután polgármesterként már nem csak egy-egy városi rendezvényre megyek el, hanem hivatalból a lehető legtöbb városi ünnepségen igyekszem részt venni. Fontosnak tartom, hogy a város közössége épüljön, ezért is nagy öröm számomra, hogy azt látom, egyre többen jönnek el a Fő téri gyertyagyújtásokra, adventi, szilveszteri vagy éppen az újévi hangversenyre, és egyre többen vesznek részt a rászorulók megsegítésében is.

Kívánom, hogy Karácsony békessége megérkezzen minden szentendrei ember szívébe, és a családok szeretetben, egymásra figyelve tölthessék az ünnepeket!

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: